Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.07.2017 21:54 - Тия пък, како Пенке - 25
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 2199 Коментари: 7 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Тия пък, како Пенке, кой ще им се възбуди? Ама как може да се мислят такива глупости, че и да се документират писмено?!

Говоря за моя контингент блогъри от типа ГМО. Някак мога да разбера сексуалните напъни на горките over 60-Д’жулиNevermore да изтикат младото от тепиха – все пак божии  живинки, сърбежът там долу е първичен нагон, до живот. Ама политическите напъни на ГМО-блогърите да върнат комунизма в България са толкова безперспективни, смешни и глупави, че и съжаление не могат да предизвикат. Просто някакви сбърканяци. Наистина Комунизмът е вид наркотик, който унищожава човешкото в хората и ги прави опасно луди. Имам един познат, той сравнява комуниста с майка, която може да залее с бензин някакви, дори и собствените си деца, и да им драсне клечката. Само защото били шумни например. Много е прав.

Чети сега, како Пенке, какви глупости пишат днес тия. (С наклонения шрифт съм аз.)

Говори Г-то Gindev:

12.07.2017 - КАК СЪВЕТСКИЯТ СЪЮЗ СПЕЧЕЛИ „СТУДЕНАТА ВОЙНА”

”В общественото пространство съществува устойчиво становище, че Съветският съюз е загубил Студената война и тя е спечелена от САЩ. Това становище просто не е вярно – нито Съветският съюз е загубил Студената война, нито САЩ я е спечелил. Това е поредната гнусна мисловна манипулация на общественото съзнание, на съзнанието на народите. Съветският съюз доброволно се отказа от почти спечелeната победа в Студената война.“ (Е-ха! Те сами се отказали, а друг бил виновен?! – Комунистическа логика! По-скоро липса на всякаква логика.

Чети нататък да видиш кой е виновен за този доброволен отказ на СССР и до какво дередже стигна Световния Комунизъм вследствие на това.)

“През май 1945 г. Съветският съюз и съветският народ триумфираха, Червената армия стоеше в центъра на Европа, победоносно развяните червени знамена си виждаха от бреговете на Атлантическия океан. Водеше ги мъдър стратег, убеден и несломим комунист, който гледаше надалеч в Историята. Но Сталин нямаше да е Сталин, ако вземаше видимостта за същност на нещата. Първият сталински сигнал прозвуча на 24.06.1945 година – Сталин отказа да приеме Парада на победата. и отстъпи тази чест на своя заместник маршала на СССР Жуков. Това изненада советските хора. Целият народ очакваше именно Сталин, творецът на победата, с чието име отиваха на смърт и победа и червеноармейци, и обикновени граждани, да приеме победния парад. Тази чест се полагаше на Сталин и по длъжност, и по право, а не на Жуков. Какво е това? Приумица на Сталин? Приумица на застаряващ началник, който не може да язди? Или дълбоко осъзнато и обмислено решение на политически и геополитически ясновидец? Нека да си припомним. Докато Сталин е жив, датата 9 май е обикновен делничен ден. Защото другарят Сталин знае, че няма за какво да се радва и да празнува. Да, ударният отряд на световния империализъм беше повален и разгромен ! Да, Съветската страна беше спасена ! Но най-страшният враг на СССР и на комунистическата идея е жив и е по-силен от всякога. Това се разбираше от всички.”

(Добре, де. Ако това, за страшния враг, че е по-силен отвсякога, е вярно към дата 24.06.1945, тогава за какъв световен триумф на победoносната Червена армия само месец и половина по-рано - на 9.05.1945г., говори Г-то Gindev 10 реда по-рано? И как с отказа си да празнува, Сталин Е ПРОМЕНИЛ или би могъл да промени нещата?

Аз мисля, че е време професора Гиндев да стане “Академик” – “А къде ми е... шапката?” Да продължим четенето, како Пенке.)

“Сталин, като никой друг, прозря катастрофалните геополитически последици от Победата за бъдещето на Съветския съюз. Сталин осъзна, че дори огромните граници на Съветския съюз, заедно с неговите съюзници в Европа, Азия, Африка и Латинска Америка са много крехка геополитическа структура, и най-главната граница – европейската – минава по суша без да има мощни естествени прегради. Източна и Западна Европа не са разделени от високи планини, непроходими гори и разломи, от големи морски пространства. От едната и от другата страна на границата живеят едни и същи хора, с една и съща култура, но с различен исторически път. Източна и Западна Европа са част от единното европейско пространство, което не принадлежи на съветското алтернативно пространство.”

(Гледай ти логика. От една страна “Съветският Съюз има съюзници в Европа, Азия, Африка и Латинска Америка”, а от друга "Източна и Западна Европа са част от единното европейско пространство, което не принадлежи на съветското алтернативно пространство”. Е, тогава за чий им е, поручик Галицин, чужая земля?)

“Да се пази и охранява такава огромна сухопътна граница дълго време няма как да стане. В края на 50-те години на миналия век Сталин смяташе, че тази граница ще рухне много по-бързо, отколкото реално стана. Или целият социалистически лагер ще поиска да се присъедини към Западна Европа, или просто няма да стигнат силите за по-дълго противоборство. Този архиважен геополитически проблем имаше според Сталин две решения: 1.Завоюване на Западна Европа и създаване на Съюз на европейските социалистически републики (СЕСР), при което защита на морските граници е по-лесна, по-евтина и по-надеждна. 2.Изтегляне на Съветския съюз от Източна Европа и създаване на безблокова Европа - без Варшавския договор и НАТО –своеобразна финландизация на Европа. Това ще бъде неутрално, полусоциалистическо, полукапиталистическо пространство – но не и заплаха за съветските интереси. Два проекта: или единия или другия. В противен случай край на Съветския съюз! Това беше сталинската перспектива. Може само да се очудваме на огромната интелектуална сталинска мощ!”

(За каква “огромна ИНТЕЛЕКТУАЛНА мощ” се говори тука, като целта е “противоборство”, което да завърши така, че да се елиминира окончателно “заплахата за съветските интереси”? Това си е чиста проба идеология на световен убиец! И после се Учудват гиндевци, защото идеологията им умря. И търсят причините другаде, извън себе си.)

Слушай, како Пенке, това:   

“Геополитическата трагедия на Сталин след края на Втората световна война беше, че схващайки изцяло и в дълбочина геостратегическото и геоикономическото положение в света, той не можеше отново да призове съветските хора към пълна военна мобилизация и да им заяви, че ще си почиват и ще се радват на мира след края на новата битка. Никой нямаше да го разбере и подкрепи. Това по някакъв начин трябваше да направят неговите наследници. Но се оказа, че геополитическата планетарна визия на постсталинското ръководство в лицето на Л.И.Брежнев, беше вписването на социалистическия проект в Глобалния проект. Тази визия се наричаше „мирно съвместно съществуване”. Това нямаше как да стане, тъй като противоречеше на матрицата на Глобалния предиктор, базирана на планетарното единение на човечеството. И тъй като разрешаването на диалектическото противоречие при избора на общото бъдеще на човечество натежаваше обективно към капиталистическата версия, социалистическият проект беше обречен.”

(Добро утро! Социалистическият проект е обречен, но комунистите в СССР не се предават. Напротив, Те имали план! Щели да бият! Продължаваме да четем.)

“След смъртта на Брежнев в началото на 80-те години съветското ръководство на специално заседание на Политбюро на ЦК на КПСС, след обстойно разглеждане на положението в света, взема следното решение: СССР и социалистическия лагер повече няма да работи за световната победа на социализма, защото след капитулацията на Запада и на САЩ „реалният” социализъм няма ресурсните и идеологическите възможности да овладее неизбежния планетарен хаос, който ще възникне. В името на съществуването на човечеството, мирното съвместно съществуване между социализма и капитализма трябва да продължи ! Малко след това съдбоносно решение на власт в Съветския съюз идва Михаил Горбачов Започва последния акт на гигантската историческа трагедия – СССР се разпада, възниква Руската Федерация. Това е съвсем нова по своята същност държава, нямаща нищо общо със Съветския съюз, освен част от територията му. Основния стремеж на руските ръководства (Елцин, Путин) е осъществяването на многополярен свят. Така или иначе, причината за планетарния хаос, който днес е очевиден, е несъстоятелността на съветското ръководство да наблюдава, прогнозира и управлява световните процеси, очудващата безпомощност на КПСС за защита на завоеванията на съветските народи и пълното безразличие на целокупния народ за собственото си бъдеще, т.е. смъртоносна неспособност за самопознаваие на пълноценната реалност. С други думи, от величавите дни на историята Ленин и Сталин ни казват : „Последният и решителен бой предстои. Да се готвим за него !”

Значи Тия нищо ново не са научили. Веднъж жертвали 100 милиона човека от своите и 50 милиона от другите, за нищо, без ясна историческа перспектива дори, днес щели да призоват, този път децата им, пак да дадат милиони или милиарди нови жертви в една бъдеща ядрена война!? ТИЯ СА ЛУДИ. НЯМА ДРУГО ОБЯСНЕНИЕ!

Говори М-то Metaloobrabotka:

26.07.2017 - Дворцов преврат или класова борба: Политическата криза във Вашингтон и стратегията на работническата класа

“Последният взрив на политически междуособици във Вашингтон се корени в непреодолима социална, икономическа и геополитическа криза, размиваща основите на глобалното доминиране и национална стабилност на американския капитализъм. 25 години след разпада на Съветския Съюз усилията на американския империализъм по удържане на своето доминиране по пътя на активизация на военни действия доведоха до серия от провали. Почти десетилетие след глобалния икономически крах в 2008 година, възникнал в резултат от безразсъдния Уол-Стрийт, който изигра много голяма роля, американската финансова система остава крайно нестабилна, държаща се благодарение на безкрайното натрупване на дълг. Крайно нездравия характер на американския икономически фундамент е създал олигархична социална система, важна черта на която се явява паразитизма и огромното ниво на социално неравенство.”

 (Как го беше написал приятеля му Gindev на тоя? – вж. 48 реда по-нагоре. “И тъй като разрешаването на диалектическото противоречие при избора на общото бъдеще на човечество натежаваше обективно към капиталистическата версия, социалистическият проект беше обречен.”

Последно? Кой е прав – Г-то или М-то?)

“Има много признаци на растящо социално възмущение сред широките слоеве на работническата класа, условията на живот на която стават непоносими. Непрекъснато влошаващите се условия на живот на работническата класа в Съединените Щати, а така също безцелната жестокост на безкрайните войни, водещи се от управляващата класа в целия свят, намират своето отражение в грамадното изменение на социалното съзнание на широки слоеве от населението. В страни, където политическите лидери и СМИ непрекъснато пеят химни във възхвала на капитализма, въпросите на общественото мнение показват подем на интереса към социализма и поддръжка на тези цели, особеност сред младежите. Съчетанието на обективни кризисни условия, както вътре в Съединените Щати, така и в международен мащаб, с радикализация на масовото съзнание намира свое отражение във взрив на класова борба. Много разнообразни форми на социален протест — на работните места, в местните съобщества и цели градове — ще започна да придобиват все по-отчетлива идентичност на протест от работническата класа, антиимпериалистическа ориентация и социалистически характер. Стълкновенията в отделни трудови колективи и в местните съобщества ще се сливат в единна борба от по-широки слоеве на работническата класа.”

(Горките! Имам предвид най-вече младежите. Американските младежи, както и другите, които са родни синове и дъщери на самите металообработки.)

Дотук с видимите противоречия между Г-то и М-то по повод отразяването на обективните факти. Да си дойдем на думата, значи. Нататък статията на М-то придобива острите нотки на Г-то. Който, последният, беше казал: “С други думи, от величавите дни на историята Ленин и Сталин ни казват : „Последният и решителен бой предстои. Да се готвим за него !”

“Подготовката към масова борба на работническата класа изисква развитие на взаимосвързани мрежи от комитети на работни места и в местата, където живеят, независимо от прокорпоративни и антиработнически профсъюзи и в противовес на тях. Масовата опозиция в работническата класа към администрацията на Тръмп трябва да бъде съединена с ясните антикапиталистически, антиимпериалистически и социалистически искания, изразяващи нуждите на широки слоеве от обществото. Партията на Социалистическото Равенство призовава за стратегия на борба, като изложението в това заявление става предмет на широко обсъждане сред всички слоеве от работници, младежи и студенти, а така също сред тези, които встъпват против капитализма и признават необходимост от социализъм. Разпространявайте този документ сред колегите по работа и другарите. Насочвайте в адрес на МСВС своите коментари и предложения. Ние приветстваме всички разумни идеи, ориентирани на развитието на борбата в интерес на работническата класа.”

(“Разпространявайте този документ сред колегите по работа и другарите.”, пише М-то. Нали ще запомните тези призивни думи?! Щото, ако ги забравите или подцените, комунистите ще извадят калашниците. “Красотата ще спаси света”, така надписа Kuschel в един свой постинг снимката на АК47.)

Говори О-то Olivie:

11.07.2017 - БЕЗОБЛАЧНО СИНЬО НЕБЕ – каква радост за окото.

“Няма Кемтрейлс, няма фалшиви облаци. На кого ли да благодарим за това Чудо? Възможности:

1. На срещата на Г-20. Страх ги е да не напръскат Тръмп

2. Решили са да му дадат урок с „технологиите” родени от идиотията „глобално затопляне” пък и няма кой да им плаща вече грешни пари след оттеглянето на САЩ от Парижкото споразумение за климата. Сега следва да обявят, че проливните дъждове и пожарите в Калифорния са резултат от споменатата идиотия.

3. Президентът Радев е летец, вероятно запознат със секретите около кемтрейлс и трябва да бъде „излъган” да лобира за летящите ковчези втора ръка Ф16 от Португалия и старото желязо от пустинята на Аризона, които биха блокирали стрелба по натовски самолет. Вероятно Грипените просто ще ги одумкат, пък после ще търсят разрешителни, които никой не им е давал (защото без разрешителни се пръскат само хлебарки и то тайно от природозащитните организации)

(Тук, като по-млад реформатор, Olivie, син на стария комунист Маслинков, споменава, че много разчита на помощта на президента Румен Радев.)

4. В пресата се промъкнаха тайно коментари, че едната съставка от кемтрейлса са литиеви соли, които както знаем се изполват не за климато-моделиране, а за лечение за шизофрения, като проектния ефект е бил и зомбиране, пардон успокояване на населението от революционни мисли. Лошото обаче също взе да обикаля социалните медии, че вредят и на потентноста, а това в страна, в която вече се забелязва намаляне на раждаемостта и дори и сред ромите няма как да не предизвика бурно народно недоволство срещу една от основните причини за геноцида на който сме подложени, въпреки скеч-спектаклите разигравани от управляващи и депутати за отвличане на вниманието. А може би се надят точно на спирането и че няма кой сега да озъпти и лудите пуснате юва без лечение по улиците, при постоянен недостиг дори и на зелени рецепти у джипитата да спретнат някой и друг „етнически” конфликт (ако дори да не е, ще го префасонират успешно кадрите на цецо-ухото начело с оня с отвертката). Така че както виждате братя и сестри уфси няма много място за радост, а за повишаване на вниманието да не ни натресат и война с Русия.”

 

Ако ТЕЗИ се обиждат, че ги наричам “организми” - ГМО Генно Модифицирани организми, мога да се обръщам към тях с Генно Модифицирани Блогъри ГМБ.

Говорят Б-та Bojinkata, Born, Bosia, Bezistena… Избирам последния Bezistena. Уникален глупак.

26.07.2017 - След края на света какво става!

Отдавна отмина фаталната и прокобна дата 21.12.2012 година, определена за идването на края на света и свързаните с него предполагаеми апокалиптични събития и процеси, и настръхналите и подплашени от общата еуфория и световните духовни брожения черни души и паднали духове, временно снишили се и скатали се в изчакване на прорицаваните световни катаклизми, изкочиха от леговищата си и яростно пришпориха отново черните си злодейски глобалистични планове и деяния за затриване на Българския етнос и бялата християнска европейска раса, като подпалиха войните в Близкия Изток и подгониха свирепо и организирано ислямистките пълчища и нашественици към Европа и България, успокоили се лъжовно в заблуждение,че няма да има Край на света и толкова стряскащите събития и процеси на Съдния ден!

КРАЯТ НА СВЕТА е идването=е идването на Богиня Диана и Иса в Тракия – идването на краят на света означава във Божествения шифър,че идват или по – точно казано в Тракия и в България ще се явят Боговете Демиурзи за да сложат край на Тяхната драматизация и реалити експериментален спектакъл Българите и човешката цивилизация и да започнат процесите по рекапитулацията и отчитане на резултатите от очовековечаването на човеците и племената и расите – събития и процеси кодирани като Съдният Ден!

СЛЕД КРАЯ НА СВЕТА остават=остават Дуло от Бог Исус от Тракия – остават само читавите генетични потомци на Боговете Демиурзи от Техния феноменен жречески род Дуло и техните сполучливи генно–инженерни импланти с Божествения феноменен имплант от Дуло сред другите племена. Към Българските Богове Демиурзи,от новоепохалните аватарни проявления Исус и Мария Магдалена на Които е и Васил Найденов,е неговият отчаян зов и шифрована молитва да се върнат и го върнат и него във времето, когато са били сред Българите! За информация на непосветения Божи потомък Васко Кеца ще му кажем, че няма защо да се връща във времето преди, защото това време на единение с Боговете ни и свръхестествен живот с Техните закони и феноменни практики ще бъде в близкото скорошно бъдеще! ВАСКО КЕЦА=ВАСКО КЕТСА=Кан (Жрец) на Бокиня Диана и Исус

Свещената Българска империя ще се управлява от Жреците от Всемирното Бяло Братство от Рода Дуло от праведни и святи феноменни генетични потомци на Исус и Мария Магдалена на Първосътворенческия светилищен комплекс и Първосвещения Божи храм Безистена в Първопрестолния град Ямбол/ Олямб/ Олимб/ Олимп, който е Командният център и Главен портал и КПП на Време – пространствения континиум и Метрополия на Земния Рай Тракия и на Свещената Българска империя

(Както казах, уникален глупак. От Ямбол естествено, проверете профила му. Но за цяло щастие е съвсем безобиден. “Исус и Мария ви обичат”, казва човекът.

А не “Ще ви избием като кучета по улиците. Ние идваме!”. Бре, както казва поговорката: Идат, ама не се видат.)

 

Ще кажете тогава: “Щом не се видат, защо си губиш времето с тях, че и нашето.”

Ъ! – То аз съм към 5:30 по фреската с часовника на Захари Зограф в Преображенския манастир и за фактически градеж не ставам. Вече имам бръчки и никакви кремове не ми помагат. Но какво? - Да се кротна пред телевизора в очакване на HBO или недай боже Диемите, това по-хубаво нещо ли е от онова да разказвам на клавиатурата за старите неща и колко много те приличат на новите? Ама не било нужно на младите, това което пиша? – Я, сигурни ли сте?

Съвсем отделен въпрос дали добре го разказвам, та да пуснат по едно ухо. Съвсем отделен въпрос е и кога ще им потрябва такава като моята информация – когато могат все още да променят към по-добро съдбата си или ... по-късно!




Гласувай:
2



1. krumbelosvet - Не вервам, че си верва
28.07.2017 19:40
Не вервам, че си верва авторо. Па и дълго, дълго, мяза на нещо зорле писано. Като работа за дребни пари, с извинение, може и без пари, ама па зорле работа.
А сериозно, професор Гиндев требе да се чете прав, оти нема у блого равен. Даже ако не го приемаме понекогаш.
А Сталин и аз го подозирам в свръхестествена подкрепа. Да помислим, кво ставаше, ако Червената Армия беше спряла Вермахта на границата. И особено, ако беше започнала успешно контранастъпление. 101% щеше да има не Антихитлеристка, а Антистолинска коалиция. Затова май Чърчил е казал, че Сталин е успял да бие враговете си със своите врагове. А относно страшната за съюза следвоенна обстановка, не е нужна гениалност. Съюза излезе от войната разрушен и изтощен, а САЩ бяха на върха на мощта и богатството. ЯСНО Е БИЛО, че предстои НАДПРЕВАРА ВЪВ ВЪОРЪЖАВАНЕТО, при крайно НЕРАВНИ условия...
цитирай
2. dobronameren - Не ти отива на декларираното образование, Круме,
29.07.2017 10:52
да пишеш като просто селянче. Или се правиш на такова (защо?, липса на други аргументи може би) или друг използва блога ти за свои цели.
Колкото до "професора" Гиндев, ти го чети прав, щом така мислиш. Вярвайте си един другиму, подкрепяйте се. Аз не ви се бъркам, само казвам, че не мисля като вас и което е по-важно - аргументирам се. А вие какво? Я си прочети отново коментара - "па зорле работа", работническо-селска.
В кой свят живеете?
цитирай
3. krumbelosvet - Ами моя скромност
29.07.2017 12:52
Ами моя скромност, мимоходом съм елеменерал АБСОЛЮТНО едно от вашите Питания към проф.Гиндев - Как така СССР хем триумфира за победата над Хитлер, хем не е победен най-страшния враг, който е по-силен от всякога. Те за тва не ви вервам, че си вервате. НАИСТИНА ЛИ НЕ СЕ СЕЩАТЕ, че тоя враг е САЩ, и че той излиза от войната по-силен от всякога, а зад ореола на победител, СССР е една изтощена, разрушена и ОБЕЗМЪЖЕНА страна? Англосаксите не случайно бавиха втория фронт докато не стана вероятно Съюзът да разгроми Германия сам...
И другите ви "аргументи" са като тоя, адресирани към деца и невежи. Виж, сред ТАЯ публика, антите и фобите имат значителни успехи, и в тоя смисъл е оправдано и вашето място в блога.
цитирай
4. dobronameren - БЛОГ.БГ не е ваш
30.07.2017 11:02
за да определяте дали аз или който и да било различен от вас, ИМА ИЛИ НЯМА място в него.
Но, какво да направя. Колкото и да съм добронамерен към комунистите, делейки ги, правейки някаква разлика между искрено вярващи и долни тарикати помежду им, НЕ МОГА да оправдая единството им върху платформата "Щом не е наш, да се премахне. До девето коляно."
Не преувеличавам. Не гоня призраци. И лично съм го виждал, и го виждам днес също. Всичко зависи от обстоятелството дали Светът позволява или не позволява на текущите комунисти в него да се превръщат в началната си същност - убийци на несъгласните с тях. Новият свят НЕ ПОЗВОЛЯВА да протече ТАКАВА комунистическа реакция. Точно това ви вбесява, Круме. А това, че ти лично (според мен) вярваш в правотата на комунистическата правда, увеличава двойно вината ти пред бъдещето на човечеството. Това обяснява и защо Създателят на Сеета позволява нещо на пръв поглед необяснимо: искрено неразличаващите добро от зло "да го отнасят" първи. При това от ръката на онези, които те защитават.
Но това са размишления, далечни от глупостта, която демонстрираш в предния си коментар, Круме. Защо се захващате за нещо за което е ясно, че няма бъдеще. Да забравим ВСВ. ДНЕС правите същата грешка. Щели сте да биете като се обедините с Путин, Ким, Асад... и оня Мадуро, срещу останалия Свят. Че как бе, глупако? С Т-34 или с АК47?...
Боже, прибери си вересиите!
цитирай
5. krumbelosvet - Ама вие сериозно ли?
31.07.2017 15:05
Колега добронамерен, не очаквах толкова груба грешка. За комунистите-убийци.
Първо, левият терор ВИНАГИ е бил СЛЕД десния и ПРЕДИЗВИКАН от него.
Второ, във всяка достатъчно голяма група хора, и партиите н т.ч., има всякакви хора. Има диваци и между комунистите. Но има и БЕЗСПОРНИ разлики между левите и дисните ДИВАЦИ У НАС. Познайте кои не се рязали глави, не са разстрелвали деца, не са палили къщи, не са потопявали шлепове с арестанти н Дунава, не са горили поети, не са КЛАЛИ законно избрани премиери... И не са осакатили съдбата на България с две национални катастрофи, които родиха ПРОКЛЕТАТА "мъдрост" - "Няма вече балами, избиха ги на фронта". Защото може би ГЛАВНАТА ЗАГУБА от двете катастрофи е изводът, че идеалистите падат първи без полза, а пъзлювците оцеляват...
Но, голямо НО, тоя път десните не проляха кръв и сас сигурност няма да се пролее и тяхна. За разлика от повечето народи, които станаха жертви на цветни "революции"!!! Ние сме уникален народ в ДОБРИЯ смисъл, а не както проповяднат медиите и улицата след тях.
цитирай
6. ramone - ...
04.08.2017 11:08
Последно, кои са лошите?
Комунистите, фашистите или англосаксите?
И кои са едно - комунизите и фашизите или фашизите и ингилизите?
Изяснихте ли ги тея въпроси?
цитирай
7. dobronameren - Кой е тоя анонимник johny ramone, дето пита?
05.08.2017 11:13
Комуниз ли е, фашиз или ингилизин...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1872263
Постинги: 669
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031