Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.11.2016 23:32 - Култови реплики на български политици
Автор: lubboff Категория: Хоби   
Прочетен: 2284 Коментари: 0 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

                                         

В днешно време всеки разбира от политика и яростно защитава позицията си.  Принципно това е хубаво, но не когато се случвс единствено във виртуалната среда – фейсбук. Иска ми се хората да мислят повече за бъдещето си, да познават историята си, да се интересуват и фейсбук, и гугъл да не са единствените им източници. И понеже уча право няма как да не употребя един любим израз  – трябват ни меродавни източници, а такива са книгите  и учебниците. Днес обаче няма да критикувам никого и няма да сравнявам изборите с риалити предавания,няма и да изтъквам, че живеем в „1984г“ на Джордж Оруел. Все пак Теди Москов много правилно отбелязва в постановката си  „Мармалад“ , че „който не става за нищо, става критик“. Днес съм един обикновен скептик, който е запазил чувството си за хумор и тук ще поместя компилацията си от любими и култови реплики на съвременни български политици:

                          #top10 :

1.      „Някои казват, че нашата власт се клати! И на коча мад*те се клатят, ама не падат!  - Тодор Живков

2.      . „Аз работех като преводач  – превеждах овците от един хълм към друг.  – Тодор Живков

3.      „ Дедо ти на село клал ли е прасета? Кожички, ивички...“ Бойко Борисов към Мирослав Найденов при посещението си в Япония. Тази асоциация у него възниква, докато гледа как правят суши.

4.      ”За първи път сега се пропукаха организираните групи и пропяха в арестите. Отидоха и посочиха труповете. Ние сега разкриваме поръчкови убийства. Отива и посочват – в тая ливада има труп. Колегата Цветанов с багер ходи и копае трупове”.“ Бойко Борисов пред немските консерватори.

5.      „В политиката отдавна сме на чалга.“ Мая Манолова

6.      „  Относно закона за виното и спиртните напитки –  моето мнение е, че оцет трябва да се дефинира и изписва с д накрая...  Миналата година купих един оцет за 66 стотинки и правехме с жена ми кисели краставици. И какво да стане – бомбаж ...“  Атанас Шопов.Този ми е най-любимият, чух го по време на еднодневен стаж по конституционно право в парламента. Искам да подчертая, че това беше по време на протестите срещу Пламен Орешарски, но това явно не беше на дневен ред.

7.      Това тук е парламентът - не е футболното игрище, докато ритате мач, да ядете филия с мас ... Елате се разберем навън по мъжки“ –Корнелия Нинова към Бойко Борисов (just a casual петъчно парламентарно заседание ).

 

8.      Соросоидчета, хищници отворили големи усти като крокодили..."; "Не се радвайте, лицемери, папагали, хлебарки и нощни пеперуди..." – Волен Сидеров към противниците си. ( доста аргументирано поне според мен, все пак говорим за човека написал „ Основи на българизма“).

9.      Как е белият прах, как е, а? “ Валентин Касабов към Волен Сидеров ( очевидно се обсъждат екзистенциални въпроси по време на обикновено петъчно заседание)

10.  Облечете ватенки, ще сложите калорифери! Има сняг три дни. Ние ще върнем накрая парите на Брюксел заради това, че – хладно ви било. Ако трябва Лиляна Павлова ще идва и ще държи чадър!”- Бойко Борисов към  археолозите да не спират работа при строежа на автомагистрала „Струма“.

 




Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lubboff
Категория: Хоби
Прочетен: 58223
Постинги: 16
Коментари: 40
Гласове: 25
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031