Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.06.2012 05:55 - СИЛАТА НА МИСЪЛТА
Автор: melina88 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 831 Коментари: 0 Гласове:
1



 Автор What The Bleep

Вашингтон, район Колумбия, се счита за световна столица на убийствата. През лятото на 1993 г. там бе проведен голям експеримент, в който участваха 4000 доброволци от над 100 страни. Те провеждаха продължителни медитации всеки ден.

Експериментът предвиждаше че група от толкова хора ще успее с мисълта си да намали с 25% броя на бруталните престъпления, което бе потвърдено от Ф.Б.Р след това. Тогава началникът на полицията в града направи следното изказване: "По-скоро щеадне половин метър сняг това лято отколкото да спадне престъпността с 25% във Вашингтон." Но след успешно проведения опит, полицията в града се включи охотно в изследването тъй като резултатите показаха действително намаляване на престъпността с 25%, което бе предсказано въз основа на 48 подобни опити, проведени на други места, в по-малък мащаб.

imageТова естествено ни кара да се замислим дали нашите мисли влияят върху света, в която живеем?
Всеки един от нас влияе върху действителността, която виждаме дори когато се опитваме да избягаме от този факт и да се преструваме на жертви. Ние сами създаваме този свят.

Японецът Емото е бил силно заинтригуван от молекулярната структура на водата, и от какво се влияе тя. Оказва се, че водата е най-възприемчивия от четирите елемента. Тогава г-н Емото решил да провери дали тя се влияе и от нефизични въздействия. Той направил съответни опити, изследвал и въздействието на мисълта и фотографирал структурата на водата с електронен микроскоп.

Първата снимка е на обикновена вода от язовира Фудживара. А на тази снимка виждаме същата вода след като е била благословена от Зен-будистки монах. 
Сега г-н Емото обяснява, че мисълта или намерението е движещата сила на това явление. Физическият механизъм, по който мисълта подрежда молекулите не е известен.

Наистина велико откритие, като си помислите само че 3/4 от нашето тяло е вода. Ако мисълта може да въздейства толкова силно върху водата представете си какво може да извърши със самите нас.


imageПовечето хора не влияят съществено върху заобикалящата ги действителност, защото не вярват, че могат. Те намислят едно желание и после го изтриват, защото мислят "това не може да стане".
После отново си намислят желание, записват го, и пак го изтриват. Така в крайна сметка ефектът е минимален. И затова хората си остават убедени, че не могат да променят нищо.

Само че това нещо е като положителното мислене: Това е една чудесна идея, да мислим позитивно, но на практика обикновено ние прикриваме с тънък пласт позитивно мислене една огромна маса от негативно мислене. Така че положителното мислене съвсем не е положително. Ние само дегизираме негативно си мислене. 

Когато си мислим за нещо, ние правим действителността по-солидна и затова зацикляме.
Ние се хващаме в собствения си капан на една неизменна реалност. Защото ако реалността е неизменна очевидно ставаме незначителни, не можем да я променим.

imageНо ако реалността е една възможност, създавана от самото съзнание тогава естествено възниква въпросът как можем да я променим? Според старото мислене ние не можем нищо да променим защото не играем роля в тази реалност. Реалността си е факт. Тя е материална. Предметите си се движат по своя път според законите на определеността и математиката изчислява какво ще стане в определена ситуация. Аз, наблюдателят, нямам никаква роля.

В новото мислене математиката може да ни даде нещо. Тя изчислява възможните стойности, които системите могат да приемат. Но математиката не може да ми даде действителното преживяване в моето съзнание. Аз си избирам преживяването. И тогава, буквално аз създавам своята собствена реалност.


Тагове:   sila,   vselena,   misyl,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: melina88
Категория: Забавление
Прочетен: 302885
Постинги: 186
Коментари: 137
Гласове: 255
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930