Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.06.2012 21:43 - Най-големите мистерии
Автор: melina88 Категория: Забавление   
Прочетен: 1094 Коментари: 0 Гласове:
0



 Произходът на човека

Това вероятно е една от най-големите и най-обсъждани мистерии. Откъде сме дошли? Много хора вярват, че сме създадени от Бог, докато други смятат, че сме продукт на еволюцията. Трети пък казват, че извънземни са ни изпратили на Земята. Поради липсата на съществени доказателства и по трите теории, въпросът остава неразрешим и до днес.

Идеята за еволюцията е, че чрез адаптации и мутации на поколенията, едно създание може да претърпи значителни промени с времето. Има много аргументи против тази теория, като повечето са на християнска основа. Папа Бенедикт 16-ти наскоро каза, че еволюцията не е против ученията на църквата или вярата в Бог, стига да не изключва Бог като основна сила в процеса.

Креационизмът застава зад вярването, че Бог е създал вселената и всичко, което съществува днес, но успява да обясни динозаврите, въглеродното датиране и фосилите. Креационистите вярват, че Земята е на възраст от няколко хиляди години.

Пътят на Бимини

Всеки е чувал историята за Атлантида, но чували ли сте за Пътят на Бимини? През 1968г. близо до остров Бимини в Бахамите е открита подводна скална формация. Повечето смятат, че се е образувала по естествен начин, но поради необичайната подредба на камъните, много хора твърдят, че е част от Атлантида.

Друг интересен факт е предсказанието на Едгар Кейс през 1938г. – “Част от храмовете ще бъдат открити под водата, близо до Бимини… Това ще е скоро – около 1968-1969г.” В скорошна експедиция, начинаещият археолог д-р Грег Литъл открива още един ред камъни, точно под първия, което го кара да смята, че пътят всъщност може да е стена или преграда.

Едно логично обяснение за пътят може да е природен феномен, при който раковини и пясък от твърда седиментна скала образуват скала, която се пука по прави линии. Такива често могат да бъдат видени на остров Тазмания.

Изгубената колония

През 1584г. сър Уолтър Райли провежда експедиция до източния бряг на Северна Америка, след като кралица Елизабет I му дава разрешение да колонизира Вирджиния. Той се връща с двама американски индианеца и проби от животни и растения. Между 1585г. и 1587г. две групи колонизатори пребивават на остров Роаноке (сега част от Северна Каролина), за да установят колония.

Последвали нападения на местните племена. Първата колония била малка и храната им привършвала, така че, когато сър Франсис Дрейк ги посетил на връщане от Карибите и им предложил да ги върне в Англия, те приели. През 1587г. 121 колонизатори пристигнали и се сприятелили с местните племена. Първото английско дете, родено в америка, било дъщерята на един от тях. Групата се опитала да се сприятели с племената, с които са воювали предишните колонизатори, но това довело до смъртта на Джордж Хоу. Останалите от групата убедили водача си да се върне в Англия, за да доведе помощ. Джон Уайт тръгнал, оставяйки 90 мъже, 17 жени и 11 деца.

Когато се върнал през Август 1590г. колонията била пуста. Нямало следи от борба, нито от живот. Единствено думата “Croatoan” била издълбана на стената на форта. Колонията станала известна като Изгубената колония и нито един от членовете и не е открит. Някои смятат, че са напуснали колонията и са отишли да живеят с някои от местните племена. Доказателство за това е, че години по-късно, някои от племената упражняват християнството и разбират английски език.

Светлините Марфа

Това са необясними светлини, наричани още призрачни светлини, които се появяват над равнината Мичъл на изток от Марфа, Тексас. За първи път са забелязани от Робърт Рийд Елисън (роден 1880г.), който разказал на семейството си и от уста на уста, все повече хора разбрали.

Светлините се описват с размера на баскетболна топка, носейки се във въздуха на малка височина. Забелязани са бели, жълти, оранжеви, червени, зелени и сини светлини. Феноменът се наблюдава няколко пъти годишно и е добре документиран.

Скептиците твърдят, че светлините са от трафика на близката магистрала 67 или са електрични заряди от кварцовите скали в района. Обикновено се появяват в частни земи и то над недостъпни терени, така че почти няма сведения някой да е успявал да ги приближи.

Джими Хофа

Джими Хофа е бил синдикален лидер и осъждан престъпник. Като лидер на синдиката през 50-те и 60-те години, той успява да добие влияние. След присъдата си, той лежи близо десетилетие в затвора. На 30 Юли 1975г. Хофа изчезва от паркинг в Детройт и не е видян повече. Тогава е отивал на среща с двама лидери на мафията, Антони Джакалоне и Антъни Провенцано.

Според Доналф Франкос, който е изпълнявал поръчки за мафията, Хофа е застрелян в дома на Джакалоне и тялото му е зазидано в основите на стадиона Грантс. Мафиотът Бил Бонано пък твърди, че Хофа е застрелян и тялото му е затворено в багажник на кола, която е пусната в преса за метал.

Никога няма да разберем истината. Екипът на “Ловци на митове” разкопа част от стадиона, където се смята, че е заровен Хофа, но не откриха нищо.

Чудовището от Лох Нес

Лох Нес е най-пълноводното сладководно езеро във Великобритания. Векове наред хората говорят за огромно създание, което живее в езерото. Първите данни за това са още от 565г. Чудовището е виждано и на сушата около езерото от 16-ти век насам, но най-интересната история е тази на Джордж Спасър и съпругата му, които на 22 Юли 1933г. видели необикновено животно да пресича пътя пред колата им. Те описали създанието като огромно, с дълъг врат и широко колкото целия път. Не успели да видят крайниците му, тъй като долната част на животното не се виждала от наклона на пътя.

Чудовището от Лох Нес е заснемано хиляди пъти, както на снимки, така и на видео. Разбира се снимките и записите не са ясни и не може да се определи какво се вижда на тях.

Голямата стъпка

Човекоподбната маймуна, наричана още Саскуоч, живее в гористите райони на северозападната част на Британска Колумбия. През годините много хора казват, че са видели и са заснели Голямата стъпка, но няма ясно доказателство за съществуването му.

Експертите смятат, че Голямата стъпка е комбинация от фолклор и легенди, но все пак има много автори и изследователи, които вярват в историите.

Чупакабра

Чупакабра е известно създание в латинска Америка, Мексико и Пуерто Рико. Предполага се, че е масивно животно, с големината на малка мечка и шипове по гърба и опашката. Напада предимно кози, като им изпива кръвта.

Д.Б. Купър

Д.Б. Купър е псевдоним на известен похитител на самолет, който на 24 Ноември 1971г. получава откуп от $200 000 и скача от Боинг 727 над северния Пасифик.

Тогава е видян за последно и никой не знае дали е оживял след скока. През 1980г. едно момче открива $5 800 в банкноти по $20, отмити на брега на река Колумбия. Серийните номера на банкнотите съвпаднали с тези от откупа, даден на Купър.

След дръзкото отвличане на самолета, били предприети мерки и промени, за да се предотвратят подобни случки в бъдеще. Тогава за първи път били инсталирани метални детектори на летищата.
 


Тагове:   Misterii,   zagadki,   nauka,   fenomeni,   teoriq,   proizhod,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: melina88
Категория: Забавление
Прочетен: 302765
Постинги: 186
Коментари: 137
Гласове: 255
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930