Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.06.2012 07:35 - Египетски хороскоп
Автор: melina88 Категория: Забавление   
Прочетен: 1183 Коментари: 0 Гласове:
1



 В Египетската митология има много богове. Посредници между боговете и хората са жреците. Те, за нуждите на хората, са разработили първия в историята на човечеството слънчев календар и Египетския зодиак. Според Египетската митология има дванадесет главни бога, но зодиакът съдържа двадесет и четири знака, защото всеки от боговете има период на възраждане и период на умиране. Според вярванията в древен Египет, периодът на живот е само подготовка за задгробния живот, който също се управлява от боговете.
Озирис: 22.07-2.08 - богът на растенията
Колоритни личности; самоуверени; авторитетни. Организирани; методични; ритмични. Егоцентрични; категорични; бързи; занимаващи се с няколко дейности. Добри взаимоотношения изграждат с Изида, Баст, Хнум.

Птах: 3.08-22.08 – богът, създал други богове и покровитествуващ изкуство, занаяти, растения, животни.
Ексцентрични; неразбрани; самоуверени и агресивни. Решителни, прями, безстрашни герои. Суетни, със склонност да водят разговорите чрез спор. Изпълнени с противоречия; хора на крайностите. Разбират се с Упес, Непри и Нун.

Тефнут: 23.08-30.08 - богиня на влагата, със земно въплащение в лъвица.
Интелитентност; многостранност; с мания за величие и превъзходство над другите. Оригиналност; егоизъм; подозрителност до безскрупулност. Мафдет, Мут, Бену са подходящи партньори за тая богиня.

Ра/Амон/: 31.08-22.09 - бог на Слънцето /в превод е потаен/
Но това в никой случай не са затворени и неконтактни хора – напротив, те са приветливи, добронамерени и отзивчиви. Готови да поемат инициатива в разрешаване на свои и чужди проблеми, съпричастни, помагащи със съвети или действия. Умеят да дискутират, да убеждават, да се налагат над себе си, над другите, над обстоятелствата, когато преценят за необходимо. Добро разбирателство с хората, родени под знака на Изида и Хатор.

Мут: 23.9-1.10 - богиня на небето
Отговорни, дори когато демонстрират безотговорност, никога не повтарят една и съща грешка, макар че им се случва да се учат и от собствените грешки. Няма залитане по трудно осъществими идеи – напротив, премерена прагматичност и постигане на целите. Справедливост; привидна жизнерадостност; песимизъм и вярност до гроб. Много прецизни в избора на приятели, както и на врагове. Подходящи за тях са Маат, Тефнут и друг Мут.

Хапи: 2.10-22.10 - космическото божество на река Нил, на влагата и на реколтата.
Приветливи; верни; с ясни цели; буден ум. Отсъствие на материализъм; високи изисквания; в някои случаи голяма амбициозност. Изграждат много добри взаимоотношения със знаците Гор, Хонсу, Сет.

Гор: 23.10-3.11 – умиращ бог, който става бог на изгряващото слънце.
Честност; отзивчивост; омиротворителност. Успехи и популярност сред обществото, с тънко чувство за хумор, което дава възможност да се излиза от всякакви неблагоприятни ситуации. Еднакво харесват развлеченията сред обществото и самотата. Подходящи партньори за тях са Анубис, Хапи и Хатор.

Себек: 4.11-21.11 – бог на водата и разливането на Нил.
Почтеност; силна воля и крайности в поведението. Материалисти, но готови да поделят всичко свое с другите. И колкото повече дават, толкова повече получават. С дълготрайни чувства – обичат и мразят от цялото си сърце. Предпочитани партньори са Упес, Маат, Хатор.

Сохмет: 22.11-31.11 – богът, който се бори с враговете на Египет
Консервативни; патриархални; проницателни и хладнокръвни. Същевременно импулсивни; инициативни; предприемчиви, захващи се с повече неща, отколкото могат да свършат. Връзките с Хнум, Изида и Баст са твърде сполучливи.

Мафдет: 1.12-20.12 – богиня-отмъстителка.
Трудолюбиви; стрателни; опортюнисти. Открити; добронамерени; щедри и пестеливи едновременно. Добросъвестни, обичат семейството си и особено децата. Добри взаимоотношения изграждат с Гор и Птах.

Непри: 21.12-1.01 – бог на зърното
Упорити; методични; спокойни до мудни. Ученолюбиви и трудолюбиви, уравновесени; не обичащи промените. Верни, предани, любвеобилни – особено добре се разбират с Упес, Таурт, Мафдет.

Хнум: 2.01-19.01 - бог на плодородието, чийто духовен двойник е с власт над човешката съдба.
Символизира благосъстояние, придобито със собствен труд. Силни и амбициозни хора, в състояние да постигнат всичко, благодарение на личните си усилия. Няма работа, която да приемат, че е вън от техните способности или компетенция. По правило търпеливи, но избухнат ли, нямат спирачки в гнева си. Решат ли, че имат право да издават заповеди, очакват безпрекословно подчинение и не го ли получат са неудържими в реакцията си. Добре се съчетават с Озирис и Сохмет и твърде неподходящ партньор за тях е Сет.

Сет: 20.01-1.02 - мрачен бог на стихийните бедствия
Интересни; непредсказуеми; бунтовни. Като партньори заслужават доверие, докато самите те не свалят доверието си от вас. Здраво тяло и здрав дух- няма униние и стъписване пред несполуките – и да паднат, изправят се и продължават напред. В любовта са умерено романтични, като я съчетават със земно и прагматично отношение към любимия човек- дори подаръците им са предимно полезни. Но действията им определено говорят повече и по-красноречиво от думите, които ползват. Добре се разбират със знаците Гор, Хапи, Хонсу.

Маат: 2.02-17.02 – богиня на истината и реда.
Силни, енергични, импулсивни до припрени. Лесно приспособими, авантюристични, честни и открити. На моменти са нерешителни и изчакващи до последно да вземат решение. Много добре си партнират със Себек, Нун, Мут.

Анубис: 18.02-2.03 – бог на умрелите и съдия на боговете.
Интелигентни, остроумни, широко скроени личности. Спокойни, предпазливи, методични и прецизни в работата си, те определено имат шансове да преуспеят в живота си. Общителни и добродушни, с късмет, като най-добре се разбират с Баст, Хатор и Гор.

Упес: 3.03-19.03 – богиня на пламъка, изгарящ враговете на боговете.
Внимателни, дружелюбни, сърдечни и склонни към депресии. Чувствителни, по правило с безупречни обноски, дискретни и дружелюбни. Интелектуалци, реалисти и омиротворители. Добри връзки създават с Нун, Мут и Себек.

Изида: 20.03-2.04 – богиня на верността
Силни, великодушни, своенравни, миролюбиви, но с горещ нрав. Пословична издържливост, независимо за работа или удоволствия – живеят за момента и горят дори без кислород. Обсебени от идея, способни да се вманиачат, не е проблем да допуснат грешка и в работа и в отношения, но дори да я признаят, няма да променят в същността си модела на поведение. Най-добре се разбират с Амон Ра, Изида и Сохмет.

Ихи: 3.04-19.04 - това е бог на музиката
Родените под тоя знак са щастливци. Амбициозни, упорити и последователни перфекционисти- няма труд, който да ги плаши и няма цел, която да е непостижима- изискват от себе си и от другите- и ето вече предпоставка да бъдат или силно харесвани или нехаресвани…Не понасят бавномислещите и го заявяват директно, т.е. тактичността и дипломатичността не са от най-силните им страни. Подходящи партньори за тях са Мафдет, Упес, Птах.

Баст: 20.04-1.05 – богиня на радостта и веселието.
Философи, мислители, надарени с дълбока мъдрост. Целенасочени, властни, взискателни. Ярки личности, със способности на лидери, привличащи и отблъскващи, свободолюбиви и авантюристични. Под този знак се раждат “фаталните” жени. Най-добри партньори за тоя знак са Хнум, Озирис и Изида.

Тот: 2.05-20.05 – божество, помощник на Амон Ра, отговарящо за ценността на човешките души.
Умни, мъдри, високоинтелигентни, уравновесени и ведри, а понякога твърде самотни. Потайни и подозрителни, внимателно подбиращи приятелите си. Това са хората с най-много любовни романи. Най-подходящи партньори за тях са Непри, Ихи и Птах.

Хонсу: 21.05-30.05 – бог на Луната
Пламенност, изящество, общителност и избухливост.С вкус към разнообразието, новостите; приспособими; верни; грижовни. Привлекателни, с множество романтични истории, те най-добри отношения изграждат с Хапи, Нун и Маат.

Бену: 31-05-20.06 – бог на сътворението на света.
Остроумни, проницателни и твърдоглави. Импулсивни, свободомислещи, запазват детето в себе си цял живот. Непостоянни, директни, бързо се влюбват и бързо разлюбват. Подходящи партньори за тях са Гор, Маат, Ихи.

Хатор: 21.06-1.07 – богиня на небето.
Чувствителни, емоционални, с отличен вкус, всеотдайни. Романтични, неотразими и с невероятен късмет- това е най-женствения знак в Египетския зодиак. Ценители на изкуството, на красивото и сред природата и в човешките взаимоотношения – най-добри такива създават с представителите на знаците Гор, Хонсу и Сет.

Нун: 2.06-20.06 – космическо божество, олицетворяващо първородния воден хаос – “баща на боговете”
Артистични, кротки, сдържани, предпочитащи екипната работа. Романтични, влюбчиви, но със силно развито чувство за отговорност към семейството и децата. Привлекателни, направо пленителни, като най-добре се разбират със знаците Амон, Бену.

Астросайт
 


Тагове:   Misterii,   horoskop,   gadaniq,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: melina88
Категория: Забавление
Прочетен: 301578
Постинги: 186
Коментари: 137
Гласове: 255
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031