Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.06.2012 22:23 - КРАЯТ НА ЦИВИЛИЗАЦИЯТА
Автор: melina88 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 712 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
Автор Даниел Попов   
Нарича се демокрация. Според концепцията за демокрацията, която ни налагат, колкото по-либерална е една демокрация, толкова по-засилен контрол над общественото мнение и масовото съзнание са необходими, за да се насочи вниманието ни върху "правилната посока". А правилната посока е т. нар. философия на безсмислието. Фокусиране на вниманието върху консуматорските моди и света на забавленията.

Корупция, бедност, престъпност? Тези неща не ни засягат. Това, което ни засяга са новите реалити шоута последно поколение, новият каталог на Avon, света на шоубизнеса, лъскавите списания, порно, някакъв футболен отбор, който не е печелил от 100 години и т.н. Животът ни е поп-фолк, както пеят Ъпсурт. Обикновеният човек е до такава степен хипнотизиран и погълнат от ежедневието си и средствата за масова дезинформация, че не се сеща да си зададе някои съвсем простички въпроси. Като например: Това ли е живота? Има ли друг живот? За какво живея? Накъде отивам? Какво има значение ? и т. н.

Съвременният човек е меркантилен, повърхностен, политически неграмотен, морално тъп. Неговата най-съкровена мечта е да има частен бизнес и децата му да учат някъде на запад. Кагото гледа по новините, че някъде са загинали хора в следствие на атентат, той превключва канала. Всяка вечер е пред телевизора от 21:00 и чака с нетърпение любимото си предаване. От понеделник до събота работи здраво по 8-10 часа на ден. Практически той не живее. Той просто вегетира. Той не познава друг живот, защото никой никога не му е казвал, че има такъв. Избираш апартамент, избираш кола, избираш училище за детето ти, избираш забавна програма за делничния ден, избираш филм за събота вечер. Избираш нова пералня, DVD, интернет доставчик, избираш кой да те осигурява, избираш личен лекар и всички остнали подобни неща, които запълват целия ти живот. Не знаеш, че има и друг избор, защото никой никога не ти го дава. Как стигнахме дотук ? Има ли връщане назад ?

Според концепцията на съвременната демокрация, създадена от хора, които наричат нагло себе си неолиберали, обществото е едно объркано стадо, което не може да взима решения самостоятелно. Затова е необходим т.нар. елит, който да взима решенията. Стадото трябва да се подчинява. Някога този ред се е подържал с насилие (пример: Феодализъм, тоталитаризъм). В днешно време не са необходими репресии. Хората от така наречения "златен милиард" (Европа и Северна Америка) се радват на безпрецедентно висок стандарт на живот. Културата на материализма ни моделира, така че да се отказваме доброволно от законните си права, за които предшествениците ни са водили столетна борба с цената на много жертви. 

България е учебникарски пример за тази тенденция. В името на материалното благо, ние се отказахме от националния си суверенитет, от националната си идентичност, като влязохме в една интернационална конфедерация, каквото е Европейският съюз. В глобализиращия се свят всички тенденции ще произлизат от пазара, който ще бъде без граници. Властта ще се упражнява от капитала, както и досега само че оттук нататък това ще става съвсем открито, а не задкулисно. Както сигурно знаете, капиталът няма националност, няма кауза, на която да служи, няма принципи. Единствената му цел е да се увеличава. 

Големите корпорации осъзнаха мощта си и знаят, е националните правителства са последната защитна стена, която им пречи директно да атакуват консуматорите. Защото тяхната цел е да продават продуктите си, без значение дали са необходими на някого. Затова си създадоха един глоблен елит, който да осъществи визията им за новия свят, в който всички и всеки ще бъде тотално шпиониран и обработван.

Възхода на национал-социализма в Германия разкри необятните възможности на пропагандата върху човешкото съзнание. Тези възможности бяха оценени от западните демокрации. Целта на т. наречените медии, не е да ви информират, а да ви убедят, че за вас е добре да се откажете постепенно от някои граждански права, защото това ще е за ваше добро. Все по-често се говори за войната срещу тероризма. Но тероризма е само метод на политическа съпротива .Срещу какво и кой воюват съвременните кръстоносци не става много ясно. Каква е тази невидима заплаха, която кара хората да се отказват от гражданските си права в името на своята сигурност. От кой и от какво ще ви пазят в новата глобална полицейска държава ? Ще ви оставя сами да помислите.
Ето ви малко факти , които ще ви улеснят:
Този свят се управлява от богати бели мъже. Само че те не са мнозинството на тази планета. Мнозинство са цветнокожите, жените, бедните и най-вече трудещите се бедни. Новият псевдо елит е необходим на малцинството на свръхбогатите, за да пази неприкосновената им власт от мнозинството на трудещите се хора. Хора като Джордж Уокър Буш, Кондолзиа Разй, Доналд Ръмсвелд, Хавиер Солана и Тони Блеър са само инструменти. Този свят се управлява от хора, чиито имена никога няма да чуете. Защото те притежават всички водещи медии в демократичния свят, като по този начин упражняват "медийно затъмнение" или дискредитират неудобни хора или пласират идеите и хората, които искат да изберем.

Те ти казват какво да избереш. Стоянов или Първанов, Gilette или Nivea, война срещу Иран или само санкции и строго мъмрене. Избираме само това, което ни се предлага. После Адам Смит ще ти каже, че търсенето определя пазара.

Отегчихте ли се ? Сега вече сте свободни да се посветите отново на любимия си сериал или на любимото си реалити шоу, или на разходка по магазините. 



Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: melina88
Категория: Забавление
Прочетен: 303724
Постинги: 186
Коментари: 137
Гласове: 255
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930