Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.06.2012 22:09 - ХИПНОГАГНИЯТ СЪН
Автор: melina88 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 574 Коментари: 0 Гласове:
2



 Хипногагният сън е състояние между будуването и съня, когато мозъкът смесва информацията
отвътре и извън мозъка и мозъкът не открива разликата - всичко изглежда съвсем реално.

Керъл Пуул посещава д-р Мууди година след като потърсила среща с починалия си син Джон в психомантиума.

"Като психолог мога да кажа, че това с нищо не е по-различно от това, което става, когато хората спят, а не са само дълбоко отпуснати. За мен това е нещо много специално, защото измина почти година от деня, когато дойдох в психомантиума на д-р Мууди." 

- Как сте със здравето, как се справяте в ежедневието?
- Справям се чудесно. Наскоро отбелязах годишнината от прехода на Джон. По-лесно е, когато знам, че това е само преминаване в друг свят, а не това, което наричаме "смърт"...

Керъл вярва, че посещението й в психомантиума наистина е задействало среща със сина й Джон, починал от рак на 26 години.


"...Той влезе и това беше съвсем естествено нещо. В това нямаше нищо неестествено. Сякаш го бе нямало само няколко часа, а не цели три години. Почувствах много силна връзка и любов между двама ни. Откакто бях в психомантиума съм убедена, че това е начинът те да се връщат. Те се връщат, откликвайки на любовта. Работата на д-р Мууди е нещо като предизвикани привидения. Но това не означава, че той създава истински привидения или че светът на духовете влиза през огледалото му. Хората се подлагат на процедурата му и си тръгват с дълбоки преживявания. Казах "Това не може да се случва, защото ти вече не си жив." Той не отговори нищо, но аз си помислих, че това бе грешна преценка - да кажа, че си е отишъл, защото той бе там и бе жив. Мозъците ни тласкат да видим нещата такива, каквито искаме да ги видим. Разбирам защо повечето хора отстояват това. Преди пет години бих казала същото и бих се присмивала на това. Но сега вече не е така."

Има толкова проучвания и разкази, които или би трябвало да отхвърлим, или би трябвало да признам, че хората преживяват привидения. Но отвъд това вече започва науката. 


Тагове:   misteriq,   syn,   nauka,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: melina88
Категория: Забавление
Прочетен: 303705
Постинги: 186
Коментари: 137
Гласове: 255
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930